Parsakaalikatu, Mangotie, Fenkolikuja, Maustekatu, Mimosapolku, Hiekkakuja.
Avenidat , Callet, Caminot, Calzadat. Kaikilla oma merkityksensä.
Espanjassa on ollut tapana antaa kunnianaosoituksena tärkeille henkilöille nimikkokatu tai -rakennus. Nyt kun korruptio- ja muut syytteet ovat yleistyneeet on kaupunginisät helisemässä. Mistä löytyvät ne, joiden nimet pysyvät puhtoisina myös tulevaisuudessa?
Tyyppien mukaan nimettyjä katuja ja rakennuksia on vahdettu nyt uusiin nimiin Espanjassa roppakaupalla. Kasveista, kukista ja muista luonnonjutuista on saatu neutraaleja uusia kujia ja katuja.

Nimistä puheen ollen Espanjassa kaikilla ihmisillä on vain yksi etunimi, tai moniosainen etunimi ja kaksi sukunimeä. Ensin isän sukunimi, sitten äidin. Sukunimet voivat usein peräisin ammateista, paikannimistä tai muista historiallisista tapahtumista.

Täällä läheisten nimet kierrätetään myös surutta suvussa, ja niin kerran keksitty hyvä nimi on koko suvulla käytössä. Kahdeksan Antoniota, viisi Valentinaa ja kymmenen Diegoa. Espanjassa samassa suvussa tätiä, setiä, äitejä, isejä, lapsia ja serkkuja erota toisistaan edes sukunimillä. Suvun käytössä kun on vain pieni nippu nimiä. Siksi lempinimet ovatkin yleisiä.

Espanjalaisissa nimissä on paljon kulttuurisia ja historiallisia vaikutteita. Ne juontavat juurensa roomalaisiin, germaanisiin ja arabialaisiin. Myös kauniit hebrealaiset vaikutteet näkyvät täällä.
Roomalaiset toivat Espanjaan mukanaan latinankielisiä nimiä, kuten Julia ja Marcus. Germaaniset nimet, kuten Adelaida ja Rodrigo, ovat myös yleisiä. Arabialaiset vaikutteetkin ovat nähtävissä esimerkiksi Fatima ja Aisha- nimissä. Kuninkaalliset nimet ja raamatulliset nimet myös suosittuina.
Kaikki EU:n jäsenvaltiot (paitsi Saksa, jossa ei ole kansallista etunimilaskentaa,) julkaisevat kerran vuodessa suosituimpien nimien listan. Espanjassa ne ovat tänä vuonna Lucas ja Sofia.

Nimillä on merkitystä. Nimi tekee ihmisen. Kun sinulta kysytään, kuka olet, vastaat nimen. Kaikki meissä kiteytyy juuri nimeen.
Nimet leimaavat kokonaisia sukupolvia. Niiden kirjaimissa kulkevat viestit puhtaudesta ja niihin kietoutuneena hankaluuksia.

Afrikassa jonkun heimon keskuudessa kuulemma kaksi ihmistä, joilla on sama nimi, mielletään samaksi persoonaksi. Oman tyttären kaimaa kutsutaan siksi myös tyttäreksi.

Olet varmasti sinäkin miettinyt oman nimesi muotoa ja merkitystä.
Latinankielen lentävä lause ”nomen est omen” merkitsee, että nimi on merkki tai enne. Nimi ilmaisee luonnettasi ja piirteitäsi.
Tutkimuksia on tehty, kuinka nimi liittyy henkilön identiteetiin ja käyttäytymiseen. Joskus ajatellaan sen liittyvän elämäntehtäväänkin.

Oli niin tai näin, vastasyntyneille annetut nimet kertovat yhteiskunnista, joissa kasvetaan. NImi heijastaa sekä syvään juurtuneita perinteitä että nykytrendejä.
Nimen antaminen on myös vallan merkki. Oman tai jonkun toisen nimessä tuleminen tai toimiminen tarkoittaa hänen vallassaan toimimista. L.ähettiläs puhuu lähettäjänsä nimissä minä-muodossa, jolloin hänen sanoillaan on sama arvovalta, kuin jos lähettäjä olisi itse paikalla.
Miten merkityksellistä tämäkin oikeasti on.
Kuka on lähettäjäsi? Kenen lähettiläs olet? Kenen sanoja puhut.

Kaunista olisi, jos nimi voisi pysyä puhtoisena myös kasvaessaemme, varttuessamme ja tulevaisuudessamme. Ettemme itse pahentaisi nimeämme. Että valintamme ja päätöksemme olisivat linjassa nimemme kanssa. Että nimessämme olisi merkillinen oma sointunsa ja merkityksensä, vaikka olisimmekin samannimisiä.
Olkoon nimessäsi valtaa hyvään ja kauniiseen. Nimesi mainitseminen jo itsessään tuokoon kiitollisuuden ja hyvyyden.
Ole nimesi arvoinen, ja enemmän. Ole lähettiläs ja lähettäjäsi suloinen viesti. Ja elämä.
- Hiljentyminen ja levollisuus
- Ihmissuhteet ja rajat
- Luovuuden ilo
- Tietoisuus ja voima
- Toivo ja elämänjano
- Tunnemaailman tasapaino
- Unelmat ja ihmeet